Οργάνωσε το γάμο σου βήμα βήμα και όλα θα πάνε καλά!

a0e3fb85 be90 4bc1 91ff a316b1fed2db 736x1024 1

Πώς να παραμείνεις ψύχραιμη κατά την διαδικασία οργάνωσης του γάμου σου

Αν έχεις πάρει την απόφαση ότι θα διοργανώσεις τον γάμο σου χωρίς την βοήθεια κάποιου επαγγελματία wedding planner τότε να είσαι προετοιμασμένη για τα πάντα γιατί όλα είναι πιθανά να συμβούν! Το κλειδί για να μείνεις ήρεμη είναι να η οργάνωση, η ψυχραιμία και οι λίστες.. πολλές πολλές λίστες! Παρακάτω έχουμε κάποιες δοκιμασμένες συμβουλές από νύφες οι οποίες εκεί που είσαι ήτανε και εκεί που είναι θα φτάσεις!

Συμβουλές από νύφες

«Το να παντρευτείς είναι μια εμπειρία που συμβαίνει μόνο μια φορά, όποτε προσπάθησε να το απολαύσεις γιατί ετοιμάζεσαι να αλλάξεις την ζωή σου. Καταλαβαίνω ότι είναι πρωτόγνωρο να αναλάβεις μια ολόκληρη εκδήλωση με ένα ατελείωτο κατάλογο από πράγματα όπως νυφικό, μουσική, τούρτα, προσκλητήρια κ.α.. Το σημαντικό που πρέπει να θυμάστε σε όλη αυτή την διαδικασία είναι το ταξίδι της σχέσης σας  και πως φτάσατε με τον άνθρωπό σου ως εδώ. Συνέχισε την καθημερινή σου ζωή διοργανώνοντας τον γάμο σας γιατί θα σου λείψει η εποχή που ήσουν αρραβωνιασμένη με τον άντρα σου.»

«Ο σχεδιασμός του γάμου είναι αρκετά χρονοβόρος οπότε είναι σημαντικό να συνεχίσεις να ζεις την καθημερινότητα σου. Είναι σημαντικό αυτή η εμπειρία να σου μείνει αξέχαστη και να την θυμάσαι σαν μια ωραία ανάμνηση. Βγες με φίλους για δείπνο ή την οικογένεια σου, κάνε πράγματα που σε χαλαρώνουν, παρακολούθησε σειρές για να μην ασχολείσαι συνέχεια με την οργάνωση του γάμου. Ένα πράγμα να θυμάσαι, ότι μπορεί ο γάμος σου να είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σου, αλλά η ψυχική και σωματική υγεία σου είναι πιο σημαντική.»

«Μία μέρα της εβδομάδας συνήθως τις Κυριακές δεν απασχολούσα καθόλου τον εαυτό μου με την προετοιμασία του γάμου και έκανα πράγματα που ευχαριστούν εμένα. Με αυτό τον τρόπο γέμιζα τις μπαταρίες μου για να συνεχίσω την υπόλοιπη εβδομάδα με οτιδήποτε σχετιζόταν με την προετοιμασία του γάμου μου»

Να χαίρεσαι όταν τελειώνεις πράγματα από την λίστα σου

Ο προγραμματισμός ενός γάμου μοιάζει περισσότερο με έναν μαραθώνιο παρά με ένα απλό σπριντ, ειδικά όταν η ημερομηνία έρχεται. Παρόλο που η μεγάλη χαρά είναι ο γάμος σου, θα υπάρξουν πολλές στιγμές που θα καταφέρεις κάτι που θα θέλεις να το μοιραστείς και να χαρείς για αυτό, οπότε να το γιορτάζεις με τις φίλες με ένα brunch ή ένα δείπνο για να μοιράζεσαι την χαρά σου. Κάθε φορά που σβήνεις κάτι από την λίστα σου είναι άξιο για να το γιορτάσεις  γιατί ισοδυναμεί με ένα ακόμα κομμάτι παζλ που μπαίνει στην θέση του. Τελικά όλα είναι σχετικά με την στάση και την εύρεση μικρών στιγμών νίκης!

Ιεράρχησε τις προτεραιότητές

Η ημέρα του γάμου σου είναι μια πολύ προσωπική στιγμή στην ζωή σου, πράγμα που σημαίνει ανεξάρτητα από το τι θεωρούν οι άλλοι σημαντικό πρέπει να βάλεις μπροστά τα δικά σου θέλω και να αποφασίσεις εσύ τι είναι σημαντικό. Μπορεί για σένα το σημαντικότερο να είναι το νυφικό σου ή ο στολισμός, ή μήπως οι φωτογραφίες;

Ένας καλός τρόπος για να εστιάσεις  στα δικά σου θέλω είναι να καταγράψεις με τη σειρά τι θεωρείς εσύ σπουδαίο και να ξεκινήσεις τη λίστα σου από αυτό.  Μια ωραία ιδέα επίσης είναι να διοργανώσεις εσύ τον γάμο σου όπως τον ονειρεύεσαι και απλά να προσλάβεις έναν επαγγελματία μόνο για την ημέρα του γάμου ο οποίος θα ελέγχει αν όλα θα γίνουν όπως τα έχεις σχεδιάσει.

Μην αγχώνεσαι για ασήμαντα πράγματα

Πάρε μια ανάσα και εστίασε στο τι είναι πραγματικά σημαντικό. Μην ξοδεύεις τον χρόνο σου με πράγματα τα οποία δεν μπορείς να ελέγξεις. Δεν αξίζει να σε πιάνει πονοκέφαλος για ασήμαντα πράγματα, επικεντρώσου στα σημαντικά. Αν ωστόσο αγαπάς τις λεπτομέρειες τότε καλό θα ήταν να προσλάβεις κάποιον επαγγελματία που σίγουρα έχει παραπάνω εμπειρία πάνω στην οργάνωση εκδηλώσεων και θα είναι η φωνή της λογικής. Θα μοιραστεί μαζί σου το όραμα για τον τέλειο γάμο!

Να θυμάσαι πάντα τον λόγο που γίνονται όλα αυτά

Είναι εύκολο να παρασυρθείς από τη ροή της οργάνωσης του γάμου σου και να χάσεις το βαθύτερο νόημα που έχει τη μεγαλύτερη σημασία πάνω από όλα. Να θυμάσαι ότι  δένεις την ζωή σου με τον άνθρωπο που αγαπάς. Να βγαίνεις από τον χρονοδιάγραμμα και να δίνεις χρόνο στον σύντροφο σου. Στο τέλος της ημέρας να θυμάσαι ότι είναι ένα μεγάλο party για να γιορτάσετε μαζί με τους φίλους σας και τις οικογένειες σας την αρχή μία όμορφης ιστορίας με τον άντρα σου, τον καλύτερο φίλο σου για πάντα !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shopping Cart (0)

Καλάθι