Ερωτήσεις και απαντήσεις για την μητέρα της νύφης

wwww

Η κόρη σας παντρεύεται και μόνο στην σκέψη ότι ήρθε αυτή η ώρα έχετε ενθουσιαστεί και γενικά σας έχουν κατακλύσει διάφορα συναισθήματα. Έχετε ακούσει  διάφορες ιστορίες  για άλλες μητέρες και δεν θέλετε να κάνετε τα ίδια λάθη. Πάνω απ’ όλα , θέλετε όλη η εμπειρία του σχεδιασμού και της οργάνωσης του γάμου να οδηγήσουν σε μια χαρούμενη μέρα για το ζευγάρι.

Πως θα το καταφέρετε αυτό; Ακολουθούν μερικές συχνές ερωτήσεις που πιθανώς να έχετε αναρωτηθεί και εσείς και ελπίζω να σας βοηθήσουν.

Ποια οικογένεια πληρώνει τι;

Συνήθως οι γονείς της νύφης πληρώνουν το κοστούμι του γαμπρού, οι γονείς του γαμπρού το νυφικό της νύφης. Πλέον όμως όλα εξαρτώνται και από την οικονομική άνεση των οικογενειών όποτε καλό είναι να το συζητήσετε με το ζευγάρι. Επίσης αν το ζευγάρι θέλει να κάνει ένα γάμο υπερπαραγωγή και οι οικογένειες δεν μπορούν να το στηρίξουν αυτό τότε πρέπει να είναι έτοιμοι να συμπληρώσουν το υπόλοιπο ποσό.

Καλό θα ήταν να συζητήσετε με το ζευγάρι πριν ξεκινήσουν να σχεδιάζουν το γάμο τους. Να είστε ειλικρινείς και να θέσετε τα όρια σας για να μην έρθετε σε δύσκολη θέση αργότερα. Ένας  γάμος μπορεί να είναι ωραίος χωρίς να κοστίζει μια περιουσία.

Πρέπει να ακολουθήσουμε όλα τα έθιμα;

Στο παρελθόν υπήρχαν πολλά έθιμα πριν τον γάμο όπως γλέντι την παραμονή του γάμου, το νυφικό κρεβάτι, χρήματα στο παπούτσι. Πλέον έχουν την επιλογή τα ζευγάρια να μην τα κάνουν όλα αυτά αν δεν θέλουν. Συζητήστε με το ζευγάρι για να δείτε πως θα κινηθείτε ανάλογα με τις επιλογές τους.

Τι να φορέσετε στο γάμο

Η σωστή απάντηση είναι να φορέσετε κάτι που θα σας κάνει να φαίνεστε υπέροχη αυτή την μεγάλη μέρα. Μην ξεχνάτε βέβαια ότι το απόλυτο αστέρι εκείνης της μέρας είναι η νύφη οπότε μην προτιμήσετε κάτι στο ίδιο χρώμα με το νυφικό. Το χρώμα του φορέματος σας δεν χρειάζεται να ταιριάζει με το χρώμα του νυφικού, καλό θα ήταν για χάρη των φωτογραφιών να επιλέξετε κάτι που να ταιριάζει με την χρωματική παλέτα που επέλεξε το ζευγάρι για το γάμο τους.

Μην ξεχάσετε την μητέρα του γαμπρού, είναι εξίσου σημαντική μέρα και για αυτήν . Ακόμα και αν δεν έχετε γνωριστεί ακόμα καλό θα ήταν να συνεννοηθείτε για το τι θα φορέσετε την ημέρα του γάμου των παιδιών σας. Συνήθως οι άντρες δεν ασχολούνται με τον συντονισμό του γάμου οπότε καλό θα ήταν να την συμπεριλάβετε για να ξέρει τι να επιλέξει και η ίδια.

Ποιος είναι ο ρόλος μου στην ετοιμασία του γάμου

Οι περισσότερες νύφες θέλουν να αντικατοπτρίζετε η προσωπικότητα τους και οι προτιμήσεις τους. Μπορείτε να προτείνετε προτάσεις φυσικά αλλά καλό θα ήταν να αφήσετε την νύφη να εκπληρώσει τα δικά της όνειρα και όχι τα δικά σας.

Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε βεβαίως είναι να βοηθήσετε την κόρη σας στη λίστα των προσκεκλημένων. Δώστε της ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας για την οικογένεια και τους φίλους που θέλετε να προσκαλέσετε και να είστε πρόθυμη να συνεργαστείτε μαζί της για να μην υπερβείτε τον προϋπολογισμό σας. Μπορείτε να πάρετε και την ευθύνη να είσαστε ο μεσάζων στην οικογένεια του γαμπρού αν υπερβεί των αριθμό των καλεσμένων.

Βοηθήστε το ζευγάρι όταν σας το ζητήσουν και αν δεν σας  ζητήσουν κάτι κάντε αυτό που ξέρετε καλά, να είστε δίπλα τους σε ότι επιλέξουν, να ακούτε τις ανησυχίες τους και να στηρίζετε τις αποφάσεις τους. Καθησυχάστε  τους ότι πρόκειται να είναι ένας τέλειος γάμος και ότι θα γίνει μία πανέμορφη νύφη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shopping Cart (0)

Καλάθι