Γάμος 2017! Καλεσμένη σε γάμο και τώρα τι να φορέσω;;;

CL21707 0250 819x1024 1

«Δε μπορώ αυτή την Κυριακή, γιατί έχουμε γάμο..» Η φράση που σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη της φετινής περιόδου των γάμων και σε βρίσκει σχεδόν κάθε Κυριακή στο ρόλο της καλεσμένης έχοντας πάντα το μόνιμο άγχος «Tι να φορέσω στο γάμο?»

Η αγορά ενός βραδινού επίσημου φορέματος για γάμο, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν είναι δύσκολη υπόθεση ωστόσο υπάρχουν αρκετά θέματα για να μας προβληματίσουν.

  • Είναι αρκετά επίσημο το φόρεμα ή μήπως είναι αρκετά απλό;
  • Ζεσταίνομαι και δεν θέλω να φορέσω μανίκι!
  • Μήπως είναι αρκετά αποκαλυπτικό το φόρεμα;
  • Το μαύρο φόρεμα ταιριάζει για καλοκαίρι;

Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που καλείσαι να απαντήσεις σε κάθε πρόσκληση για γάμο. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε κατά την αγορά ενός βραδινού ρούχου για ένα καλοκαιρινό γάμο είναι ότι τα ρούχα σας θα πρέπει να φαίνονται αέρινα και κομψά. Επειδή όμως σίγουρα δεν θέλετε να αποσπάσετε την προσοχή από τη νύφη ή να τραβήξετε τα βλέμματα όλων πάνω σας, για λάθος λόγους θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές στην επιλογή του κατάλληλου φορέματος.

3 βασικοί κανόνες για την επιλογή του φορέματος σας σε έναν γάμο.

Κανόνας #1: Σε ένα γάμο ποτέ μην φοράτε μόνο λευκά, δηλαδή λέμε όχι στο «total white». Η μόνη εξαίρεση βέβαια είναι εάν η νύφη σας το επιτρέψει ή αν ο γάμος είναι θεματικός οπότε έχετε το ελεύθερο.

Κανόνας #2: Να σέβεστε πάντα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του ζευγαριού. Εάν γνωρίζετε ότι ο γάμος πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε μια ορθόδοξη εκκλησία ή σε κάποιο μοναστήρι, καλό θα ήτανε το ρούχο σας να μην είναι πολύ αποκαλυπτικό. Μία καλή ιδέα είναι να φορέσετε ένα Bolero ή μια εσάρπα το οποίο στη δεξίωση μπορείτε να το αφαιρέσετε.

Κανόνας #3: Το μαύρο είναι ένα χρώμα που σίγουρα προβληματίζει.. Καθώς όμως είναι το κατεξοχήν νούμερο ένα χρώμα για ένα επίσημο φόρεμα είναι και για μια βραδινή εμφάνιση, φορέστε το άφοβα και σε ένα γάμο!

Η επιλογή φορέματος για γάμο

Η επιλογή ενός επίσημου φορέματος για έναν καλοκαιρινό γάμο θα πρέπει να γίνεται πάντα με γνώμονα την κομψή, αέρινη και δροσερή εμφάνιση. Επικεντρωθείτε στο να φοράτε υφάσματα που «αναπνέουν» έτσι ώστε να μην ζεσταθείτε, κυρίως σε υπαίθριους γάμους που γίνονται σε κάποιο κτήμα ή σε κάποιο ξωκκλήσι. Μπορείτε να καταπολεμήσετε τη ζέστη και την υγρασία αν φορέσετε ένα κοντό φόρεμα ή ένα μακρύτερο φόρεμα φτιαγμένο με ελαφριά, χυτά και αέρινα υφάσματα, όπως είναι το μετάξι, το σιφόν, το βαμβάκι ή το λινό. Μπορείτε να φορέσετε ένα χαριτωμένο καλοκαιρινό φόρεμα, σε παλ αποχρώσεις ή ακόμη και ένα έντονο floral με μεγάλα μοτίβα λουλουδιών, συνδυασμένο με κομψές γόβες ή πέδιλα, μία ελαφριά πασμίνα στο χέρι ή στους ώμους και ένα κομψό clutch.

Γάμος στην παραλία

Ένας καλός ενδυματολογικός κανόνας για ένα γάμο στην παραλία ως καλεσμένη είναι να φοράτε κάτι που θα φορούσατε σε ένα ωραίο εστιατόριο μια ηλιόλουστη μέρα. Σε αυτή την περίπτωση οι λέξεις κλειδιά είναι ήλιος, άμμος, άνεμος και νερό. Για αυτό όταν θα επιλέξετε επίσημο φόρεμα για έναν καλοκαιρινό είτε φθινοπωρινό γάμο στην παραλία, τα στοιχεία της φύσης είναι αυτά στα οποία πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή. Συνήθως υπάρχει ένα ελαφρύ αεράκι στην παραλία, οπότε καλό θα ήτανε να αποφύγετε τις πολύ κοντές φούστες και τα φορέματα που μπορεί να «σηκωθούν» αποκαλύπτοντας περισσότερα από ότι θα θέλατε. Ένα μιντι καλοκαιρινό φόρεμα είναι η τέλεια επιλογή! Ένα ζευγάρι flat σανδάλια και γιατί όχι, ένα ψάθινο καπέλο!

Προσοχή! Oι περισσότερες τελετές γάμου που γίνονται στην παραλία, ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να βγάλουν τα παπούτσια τους και να διασκεδάσουν ελεύθερα, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει ραντεβού για ένα καλό πεντικιούρ!

Τελευταίο και πιο σημαντικό φορέστε την καλύτερη σας διάθεση! Το πιο όμορφο χαμόγελό σας είναι αυτό που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε και θα σας δώσει τον τίτλο της πιο «καλοντυμένης» καλεσμένης!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shopping Cart (0)

Καλάθι