10 σημεία κλειδιά πριν “κλείσετε” Dj

key points on choosing dj blog photo

Η επιλογή του ιδανικού Dj είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία της δεξίωσης του γάμου.

1. Ο Dj είναι πλήρους απασχόλησης; Οι γάμοι είναι το μοναδικό αντικείμενο με το οποίο ασχολείται;

Το να αφήσετε ένα τόσο σημαντικό τομέα του γάμου σας σε κάποιον που περιστασιακά ασχολείται με το αντικείμενο είναι παρακινδυνευμένο.
Ο γάμος έχει την δυσκολία ότι πρέπει να συνδυάσει εκ διαμέτρου αντίθετα στυλ μουσικής και ο dj θα πρέπει να μπορεί να τα χειριστεί όλα. Η σφαιρική εμπειρία που μπορεί να έχει κάποιος κι από άλλου είδους events μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμη. Φανταστείτε έναν Dj με εμπειρία στα πάρτυ, τι κέφι μπορεί να κάνει αν στο τέλος της βραδιάς μείνει το ζευγάρι με την παρέα του και θέλει να διασκεδάσει με ένα exclusive party …

2. Πως σκοπεύει ο dj να δημιουργήσει την λίστα των κομματιών που θα παιχτούν την βραδιά της δεξίωσης;

Καταρχήν η καλή μουσική είναι υποκειμενικό θέμα. Το τι αρέσει στον καθένα είναι θέμα ακουσμάτων και προτιμήσεων. Το σημαντικό όμως είναι ότι η μουσική που ο εγκέφαλος μας αναγνωρίζει ως γνωστή και αγαπημένη, είναι αυτή που οδηγεί στην έκκριση ενδορφινών, των ορμονών της ευτυχίας. Μην αφήσετε λοιπόν κανέναν  dj, όσο ειδήμων κι αν διατείνεται ότι είναι να σας στερήσει την ευτυχία του να ακούσετε την μουσική που αγαπάτε!
Η λίστα των must-play λοιπόν πρέπει να θεωρείται ιερή από κάθε  dj.
Από τη άλλη και η λίστα των do-not-play, πρέπει να χαίρει αντίστοιχου σεβασμού.

3. Πως θα καταφέρει ο dj να τραβήξει τον κόσμο στην πίστα και να ανεβάσει το κέφι στα ύψη;

Ο dj θα πρέπει να έχει την ικανότητα κατ΄αρχήν να ξεσηκώνει τα πλήθη και έπειτα να καταλαβαίνει την διάθεση και τα διαφορετικά γούστα που πρέπει να συνδυάσει, για να κρατήσει τον κόσμο στην πίστα.

4. Πως σκοπεύει ο dj να χειριστεί τις  «παραγγελίες» τραγουδιών των καλεσμένων;

Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα ντελικάτο θέμα, η αντιμετώπιση του οποίου πρέπει να συζητηθεί εξ΄ αρχής με το ζευγάρι. Ο dj πρέπει να ακολουθήσει την λίστα των do-not-play, ενώ ταυτόχρονα δεν πρέπει να κακοκαρδίσει κανέναν καλεσμένο, κρατώντας όλη την κατάσταση μακριά από τους νεόνυμφους, που εκείνο το βράδυ πρέπει να διασκεδάσουν κι όχι να διευθετούν.

5. Τι είδους εξοπλισμό έχει; Υπάρχει back-up εξοπλισμός για περίπτωση ανάγκης;

Τα ηλεκτρονικά μέσα είναι για τον dj, ότι τα μουσικά όργανα για τους μουσικούς. Κάθε dj πρέπει να είναι καλά οργανωμένος με σύγχρονα μηχανήματα και φυσικά να έχει back-up εξοπλισμό για περίπτωση ανάγκης.

6. Ποιότητα ήχου και χώρος δεξίωσης

Η ποιότητα του ήχου είναι συνάρτηση εξοπλισμού και διαφόρων παραμέτρων όπως, ο αριθμός των καλεσμένων, το μέγεθος της αίθουσας, το αν ο χώρος είναι κλειστός ή ανοιχτός κτλ.
Είναι πολύ σημαντικό ο dj να γνωρίζει τον χώρο διεξαγωγής της δεξίωσης, ώστε να μπορέσει να σας κάνει την ιδανική πρόταση για τον εξοπλισμό.

7. Και οι dj χαλάν….

Επειδή δεν χαλάν μόνο τα μηχανήματα, αλλά και οι dj αρρωσταίνουν, πρέπει εξ΄ αρχής να ενημερωθείτε για το τι γίνεται σε περίπτωση ανάγκης.

8. Γνωρίστε τον dj από κοντά

Δεν είναι σημαντικό μόνο το πως ένας dj χειρίζεται τα μηχανήματα και την μουσική του. Η εξωτερική του εμφάνιση, ο τρόπος που μιλάει, όλα παίζουν ρόλο.

9. Scripta Manent

Καλά τα είπατε και τα συμφωνήσατε μερικούς μήνες πριν τον γάμο, αλλά μετά από λίγο καιρό ποιος θυμάται … Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από μια γραπτή συμφωνία που να αναφέρει ξεκάθαρα τα βασικά σημεία της συνεργασίας σας, όπως την αμοιβή, τον εξοπλισμό, την διαδικασίας στησίματος στον χώρο της εκδήλωσης κτλ.

10. Γιατί να επιλέξετε τον συγκεκριμένο dj;

Η απάντηση είναι απλή. Εάν ο εν λόγο dj πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις και σας έχει δώσει τις σωστές απαντήσεις, αφεθείτε στο ένστικτο σας και αναρωτηθείτε αν υπάρχει χημεία με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Αν ναι, δώστε τα χέρια και καλή διασκέδαση! Θα είναι σίγουρα το καλύτερο πάρτυ της ζωής σας!

Για περισσότερες πληροφορίες, ιδέες και προτάσεις σχετικά με την οπτικοακουστική κάλυψη της δεξίωσης σας, επισκεφθείτε μας στο www.4sound.org.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shopping Cart (0)

Καλάθι